Iris Wuijster Fotografie

Iris Wuijster Fotografie

Blog

Iris profielfoto-320

Welkom op mijn blog. Wat leuk dat je een kijkje neemt.
In dit blog plaats ik regelmatig collages van mijn fotoreportages. In de verschillende onderdelen op mijn site vind je losse foto’s als voorbeelden van mijn werk. Op deze plek wil ik je ook graag het verhaal achter de fotoshoots vertellen en het complete plaatje laten zien.

De collages in dit blog geven een goed beeld van de totale fotoshoot of bruiloft en is daarmee dus ook nog een leuke manier om te zien, wat je kunt verwachten als je een fotoshoot of bruiloft bij mij boekt.

Liefs, Iris


Voorbereiding op het nieuwe bruiloftsseizoen

18-03-2018 - Hoe bereidt jullie bruidsfotograaf zich eigenlijk op het nieuwe bruidsseizoen én jullie bruiloft?

Net zo spannend als jullie het vinden dat jullie bruiloft er aan komt, zo spannend vindt jullie trouwfotograaf het ook!

Het nieuwe bruiloftsseizoen breekt binnenkort aan, en voor mij als trouwfotograaf, wil dat zeggen dat het drukste en gaafste seizoen er aan komt. Maanden van voorbereiding (net als bij jullie) gaan er aan vooraf. En nu het dichterbij komt… oh jongens, wat heb ik er veel zin in!

In de herfst en winter vinden de meeste gesprekken met aanstaande bruidsparen plaats, voor het komende jaar, maar vaak ook al voor het jaar daarna. Gezellige en leuke gesprekken, waarover ik in een vorig blog al vertelde. En dan… het nieuwe jaar breekt aan en langzaamaan komt het dichterbij, al die gave bruiloften die ik mag fotograferen dit jaar.

In de ‘rustigere periode’ voor alles echt van start gaat, ben ik volop bezig met nieuwe ontwikkelingen in de bruidsfotografie, ik volg workshops, persoonlijke mentoring sessies, probeer nieuwe technieken en nieuwe apparatuur uit. Nieuw drukwerk moet gemaakt worden (het nieuwe magazine ligt inmiddels bij de bruidsparen), administratie op orde, nieuwe software in gebruiknemen, mijn apparatuur laten reinigen en vervangen waar nodig en heel veel inspiratie opdoen.

Zoals twee weken geleden toen ik in Las Vegas was voor de WPPI Conferentie (Wedding & Portrait Photographers Conference), wat heb ik daar veel gave nieuwe ontwikkelingen gezien en wat kwam ik stuiterend van de nieuwe inspiratie terug. Sinds ik terug ben, kan ik al helemaal niet meer wachten op het nieuwe trouwseizoen!

Momenteel zijn de eerste pre-weddingshoots gepland en in volle gang. Een pre-weddingshoot of loveshoot is de allerleukste voorbereiding op jullie bruidsfotografie. We leren elkaar wat beter kennen, jullie wennen aan mijn werkwijze en we kletsen natuurlijk even lekker bij over jullie bruiloft.

Jullie ontvangen ongeveer twee weken voor jullie bruiloft mijn voorbereidingsmail, met een vragenlijst zodat ik alles wat nodig is weet voor jullie bruiloft. Ik neem contact op met jullie ceremoniemeester om dingen af te stemmen die jullie niet weten (de verrassingen op jullie bruiloft) en omdat we nauw samen werken op jullie trouwdag, is het fijn om elkaar al even gesproken te hebben. En natuurlijk bellen wij ook nog met elkaar. Ik ben benieuwd hoe het gaat met jullie, zo die laatste dagen voor de Grote Dag, en of er nog laatste zaken zijn die ik moet weten.

Gedurende de drukke weken probeer ik lekker gezond te leven, te sporten en fit te blijven, zodat ik lekker kan knallen. De avond voor jullie huwelijk zet ik alles klaar, leeg ik geheugenkaartjes en laad ik batterijen op. Mijn eigen batterijtje wordt opgeladen door op tijd naar bed te gaan, zodat ik ‘s ochtends lekker fit in mijn auto spring om naar jullie toe te komen.

Vlakvoor dit alles begint ga ik nog even lekker op vakantie met mijn lief, lekker energie op doen voor het drukke maar allertofste seizoen begint, en eerlijk is eerlijk: ook daar heb ik veel zin in :-).

Tot gauw op jullie bruiloft, ik kijk er enorm naar uit!
Liefs, Iris

Iris Wuijster Fotografie205_WEB

Sunset shoot Drunense Duinen

09-03-2018 - Wat een heerlijke middag was het. Ik mocht mijn lieve kleine vriendjes Jake, James, Benjamin & Chloé weer fotograferen op ons gezamenlijke favoriete plekje in de Drunense Duinen. Wat een heerlijke koppies, hè. Een genot om als kinderfotograaf voor mijn lens te hebben.

We hadden ook supergeluk met het prachtige weer en het mooie laagstaande zonnetje. Een middag met een gouden randje.

Geniet je even mee?

Iris Wuijster104_WEB
Iris Wuijster671_WEB
Iris Wuijster327_WEB
Iris Wuijster430_WEB

Kennismaken met je trouwfotograaf

08-03-2018 - Jullie gaan trouwen, wow, van harte gefeliciteerd! Wat een leuke regeltijd breekt er voor jullie aan.
Wist je dat ze zeggen, dat er twee dingen zijn die als eerste geregeld moeten worden? De locatie en de bruidsfotograaf. Want deze zijn vaak al lang van te voren geboekt.

Je hebt samen met je lief en aantal websites van trouwfotografen bekeken, misschien heb je wel een tip gekregen van een vriend of vriendin, of heb je mij als bruidsfotograaf in aktie gezien op een recente bruiloft. Je checkt mijn beschikbaarheid en dan….

dan nodig ik jullie graag uit voor een gezellig en vrijblijvend kennismakingsgesprek. En wat kun je dan verwachten van zo’n kennismakingsgesprek met mij?

We spreken af in mijn ontvangstruimte, de aanbouw van ons woonhuis, lekker huiselijk dus. Terwijl ik iets te drinken en iets lekkers regel, kunnen jullie alvast even een van mijn demo bruidsalbums doorneuzen.

Ik ben altijd heel benieuwd naar jullie verhaal, hoe hebben jullie elkaar leren kennen en wie heeft het huwelijksaanzoek gedaan. En als we zo gezellig zitten te kletsen komen we vanzelf op de planning van jullie trouwdag, jullie wensen en wat ik jullie kan bieden.

De planning
Het is heen fijn als jullie al in een vroeg stadium bij mij aan tafel zitten. Door mijn ervaring als bruidsfotograaf, weet ik namelijk best wel wat van trouwplanningen af en kan ik met jullie mee denken, tijden inschatten, een logisch vervolg van de dag bedenken en daar natuurlijk de perfecte fotomomenten bij bedenken. Neem dus vooral jullie (voorlopige) planning mee.

Jullie wensen
Ik ben benieuwd wat jullie zelf al in gedachten hebben voor de fotografie van jullie bruiloft en kijk of deze aansluiten bij mijn werkwijze als bruidsfotograaf. En ik geef natuurlijk heel veel tips.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?
Ik vertel jullie wie ik ben waar ik voor sta in mijn werk, hoe ik het liefste werk en wat jullie van mij kunnen verwachten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als ik onverhoopt ziek ben op jullie bruiloft, of als mijn apparatuur het begeeft. Ik kan jullie geruststellen dat dit allemaal geregeld wordt, een fijn gevoel toch?

Kinderen op jullie bruiloft?
Daar weet ik wel raad mee ☺. Bruiloften waar kinderen een rol spelen behoren tot mijn favoriete trouwerijen en ik heb heel veel tips voor jullie rondom de planning van kinderen op de bruiloft. En natuurlijk maak ik ook heel veel foto’s van hen. Lees ook mijn blogje https://www.iriswuijster.nl/blog/160/kids-op-je-bruiloft-ik-zeg-ja.html hierover.

We hebben een klik, het voelt goed, en dan?
Wat leuk! Ik maak graag een offerte op maat, jullie ontvangen mijn algemene voorwaarden en als jullie er helemaal voor gaan, ontvangen jullie een uitgebreide opdrachtbevestiging. Alles wordt helder en duidelijk besproken en beschreven, dat is mijn werkwijze. Geen onverwachte verrassingen. We zetten beide onze handtekening en jullie ontvangen de aanbetalingsfaktuur. Het aftellen kan beginnen! En natuurlijk hebben we in de aanloop naar de trouwdag regelmatig contact.

Ik neem ruim de tijd om jullie van alles te vragen en te vertellen en jullie mogen uiteraard alle demo trouwalbums op gemak doorbladeren. Ik zie graag dat jullie met een goed gevoel en zonder vragen weer naar huis gaan. Na het kennismakingsgesprek hoor ik vaak: ‘Nu gaat het nog meer leven’ en ‘ik ben een stuk geruster over de planning nu.’

Als leuke extra krijgen jullie mijn unieke Wedding Moments Magazine mee naar huis, met heel veel inspiratie en tips voor jullie bruiloft en natuurlijk veel van mijn fotowerk.

Waar wacht je nog op? Kom gezellig kennismaken.

Liefs, Iris

IW2_0013_WEB

Afscheidsfotografie

21-02-2018 - Nog een certificaat ‘in the pocket’. Op 5 februari volgde ik de zeer waardevolle en mooie workshop ‘Uitvaartfotografie’ bij Gonnie Helfrich van de Connectieacademie​. Er komt ontzettend veel kijken bij uitvaartfotografie, de etiquettes zijn heel strikt. Je kleding, gedrag en uitstraling en vooral weten ‘hoe het hoort’ is hierbij ontzettend belangrijk. Een misser begaan is hierin echt onvergeeflijk, dus een goede workshop vond ik echt een must en deze vond ik bij De Connectie Academie. Op een heel fijne en zeer professionele manier gaf Gonnie ons heel veel informatie en tips, zijn we in een echt afscheidshuis en in een kerk geweest, zodat we een goed beeld kregen van hoe het allemaal gaat. Ik heb al enkele uitvaarten mogen fotograferen en ik vind het erg mooi en dankbaar werk om te mogen doen. De herinnering is zo belangrijk en geeft vaak steun.

Fijn, dat ik mezelf nu ook Afscheidsfotograaf mag noemen.

IMG_0165_HR

Geslaagd!

21-02-2018 - Ik ben echt zo blij! In januari heb ik mijn assesment gedaan voor Moment Design Photographer en inmiddels heb ik het goede nieuws vernomen en mijn certificaat binnen: Ik ben geslaagd!

Moment Design richt zich op het creeren van speciale momenten tijdens een fotoshoot, die er voor zorgen dat poseren niet nodig is en een fotoshoot een prachtig moment wordt, waarbij de connectie en liefde binnen een gezin of bij een stel wordt vastgelegd en kleine geluksmomentjes worden gecreëerd. In deze bijzondere techniek heb ik mij de afgelopen twee jaar verdiept, alle mogelijke workshops, bijeenkomsten en de masterclass heb ik gevolgd, veel gespart met collega’s en heel veel geoefend. En nu eindelijk mag ik mijzelf officieel Moment Design Fotograaf noemen, voor mij een van de belangrijkste momenten in mijn ontwikkeling als fotograaf.

Degenen die bij mij het aflopen jaar een shoot hebben gedaan of van wie ik hun bruiloft heb mogen vastleggen, herkennen vast al veel in de omschrijving : fotoshoots met warmte, liefde en heel veel plezier, een echt moment voor jullie samen. Het resultaat is foto’s waarin je de connectie voelt en waarvan de liefde, warmte en het plezier af spat.

Lieke & Sander waren het koppel dat voor mij model stond tijdens de assesment fotoshoot, hieronder een kleine impressie van dat moment. Super bedankt, Lieke & Sander, ik vond het heel mooi om met jullie te mogen werken.

Wil jij meer weten over zo’n speciale fotoshoot, check mijn site of neem contact met me op, ik vertel je er heel graag meer over.

27752287_1739331059456725_7504146227418753404_n

Achter de schermen Ibiza / BOHO Styled Wedding Shoot

03-01-2018 -
Een leuk kijkje achter de schermen van onze BOHO/IBIZA styled weddingshoot die ik hieronder plaatste.
Daar werd hard gewerkt, met de klok mee:
- Iedereen is gearriveerd: Briefing door Nadja
- Iris maakt close ups van mooie bruid Lieke op de bloemenschommel van Chantal.
- Fotografenduo in aktie Sandy & Iris
- Marieke stijlt de fantastische taart van Inge verder af
- Visagiste/kapster Lieke aan het werk aan het bruidskapsel van bruid Lieke
- Nadja en Marieke bouwen de taart/toost setting op
- midden: een van de mooi gestijlde plekjes op de set.

Dankjewel Milou voor de superleuke achter de schermen foto’s!

Thx Ladies, ben heel trots op ons!
Liefs, Iris

achter de schermen collage

Ibiza / BOHO Styled Weddingshoot

03-01-2018 - Tjonge wat een storm vandaag. Dat doet me even heerlijk wegdromen naar de fantastische styled shoot, die we hadden op die prachtige laatste zonnige zondag van het jaar in oktober. En het wordt hoog tijd om jullie daarvan te laten meegenieten.

Met een geweldig team en een superlief bruidspaar, hebben we maandenlang keihard gewerkt om met elkaar een geweldig project neer te zetten. Een styled weddingshoot geheel in BOHO/IBIZA stijl. We hadden een organisatorisch talent als weddingplanner en styliste (Nadja - To the Moon and Back Weddingplanner), een supercreatieve styliste (Marieke Driehuizen-Goorts), mijn favoriete Visagiste/kapster (Lieke van Studio Knus), de beste taartenbakster die ik ken (Inge van Inge’s Cupcake Factory), een echte bloemenkunstenares (Chantal van Puur Florale Vormgeving) en een fantastisch leuke Babs (Monique Parijs van Beaujour).
Daarnaast hadden we de prachtige kleden van De Rozenkelim en de supermooie sieraden van LOTT in bruikleen om het geheel af te stijlen. Het fotografenteam bestond uit mijn collega Sandy Peters, mijn assistente Milou Kuper en mijzelf.

Naast het superlieve bruidspaar Lieke & Ivo met hun schattige zoontje Rav, waren ook een aantal van hun familieleden inclusief supercute hondje aanwezig om het sfeertje van een echte bruiloft compleet te maken. Dankjewel dat jullie er waren!

Ik vond het een fantastische samenwerking en zo gaaf om te kunnen laten zien, wat je met een zo goed op elkaar ingespeeld team kunt neerzetten voor bruidsparen. Er zijn inmiddels al leuke samenwerkingen ontstaan en ik kijk daar enorm naar uit. Wil jij ook zo’n gave gestylde bruiloft, waarbij alles op elkaar is afgestemd en je alle organisatie met een gerust hart uit handen kunt geven? Neem dan vrijblijvend contact met me op, ik vertel je er graag alles over. Geniet even lekker mee en waan je op een prachtige bruiloft op een zomers strand.
Liefs, Iris

blog 1
Blog 2
log 3
Blog 4

Kraamtijd reportage Vieve

23-12-2017 - In oktober fotografeerde ik nog mama’s bolle buik en op 27 november was het zover: Lauren werd Grote Zus. Kleine Vieve was geboren! Vorige week was ik bij Stephanie en Loek thuis om dit kleine grote geluk vast te mogen leggen. Wat was het leuk. En wat is Lauren lief voor haar zusje. Ze wilde natuurlijk overal bij zijn, met haar kleine neusje overal bovenop, en zo hoort het ook. Vieve ging in de tummytub, wat sowieso altijd een klein feestje is, en… Lauren mocht bij Vieve in het babybedje, wat normaal echt niet mag, dubbel feest dus. Is Vieve geen prachtig mooi klein meisje?

Lieve Stephanie en Loek, dankjulliewel dat ik al voor de derde keer jullie gezinsgeluk mocht vastleggen. Wat een heerlijk gezinnetje hebben jullie met jullie lieve kleine meiden. Geniet van deze bijzondere kerst met jullie viertjes.

Blog 1
blog2

Kids op je Bruiloft... ik zeg "JA"

06-11-2017 - Als bruids- en gezinsfotograaf vind ik niets leuker dan dit te combineren natuurlijk!

Veel stellen hebben allang kids voordat ze gaan trouwen en waarom ook niet? Je gezinnetje is compleet, met zijn allen de liefde vieren is dan toch het leukste wat er is! Zeker als je kindjes de leeftijd hebben om het echt mee te beleven. Ik denk dat je je kleine prinses niet blijer kan maken, dan dat ze zich een hele dag echt een prinses mag voelen, en zelfs eventjes plaats mag nemen in de stoel bij de visagiste/kapster net als mama. Of zelf een klein boeketje krijgt. En hoe stoer is het wel niet voor je kleine man, als hij de ringen aan mag geven? Of bij papa op schoot mag achter het stuur van die mooie trouwauto.

Kinderen op je bruiloft is harstikke leuk en ik ben dol op bruiloften waarin zij ook in de schijnwerpers staan en hun eigen rol of taakjes hebben. Ik vind het leuk om er voor te zorgen, dat zij zich die dag echt speciaal voelen en zal ze helemaal betrekken bij het vastleggen van jullie dag. Ik kan echt ontzettend genieten van die trotse glunderende gezichtjes en sluit al gauw vriendschap met jullie kleintjes.

Tijdens een bruiloft met kinderen gebeuren altijd van die lekkere onverwachte dingen, want zij blijven gewoon lekker zichzelf en doen waar ze zin in hebben en ook dat is onderdeel van jullie dag en dus ook van jullie reportage. En ik vind het super om juist dat vast te leggen.

Kids op je bruiloft vraagt natuurlijk wel een beetje voorbereiding, daarom hier wat tips en weetjes:

Natuurlijk zijn jullie in eerste instantie Papa en Mama, maar om ook een beetje tijd voor jezelf en elkaar te hebben op deze speciale dag en je handen een beetje vrij te hebben, is het handig om een fijne vertrouwde oppas te hebben, die de kinderen lekker bezighoudt en bijvoorbeeld helpt met aankleden, eten etc.

Een klein tasje met leuke verrassinkjes (knutsel en tekenspulletjes bijvoorbeeld) voor tussendoor, maakt het extra feestelijk en zorgt, dat ze zich tijdens officiele momenten of tijdens de borrel of het diner niet hoeven te vervelen. En mochten er ook nog andere kindjes zijn, verzorg dan ook zo’n tasje voor hen.

Snoetenpoetsers en een extra setje kleding, geen overbodige luxe!

Neem hun eigen knuffel mee, onmisbaar bij kleine troostmomentjes.

Geef de kinderen een belangrijk taakje, dan voelen ze zich extra speciaal.

Bij het omdoen van de ringen is het echt een superverrassing voor de kids als zij ook een ringetje krijgen. Ze zullen de hele dag zo trots als een pauw zijn.

De kids mee voor de fotoshoot, natuurlijk, ze horen er helemaal bij. Maar neem ook de oppas mee, zodat wanneer we nog even romatische foto’s van jullie samen willen maken, deze ze weer mee kan nemen en jullie nog even alle tijd voor elkaar hebben.

Neem de kids ook mee naar de pre-weddingshoot, dan kunnen ze alvast aan mij wennen en weten ze hoe leuk de fotoshoot kan zijn (want we gaan lekker spelen en leuke dingen doen!) en weten ze wat ze op de dag zelf kunnen verwachten.

Informeer bij de locatie of er een ruimte is, waar de kinderen even een dutje kunnen doen als het nodig is. Het is een lange en spannende dag, dus zelfs kinderen die allang niet meer slapen overdag zijn misschien toch blij met even een rustig plekje.

Kids op jullie bruiloft… Yes… superleuk!

Blog 1
Blog 2
Blog 31

Baby Lifestyle Fotoshoot / Kraamtijdreportage

31-10-2017 - Jaaah… zaterdag was ik bij Siem, die inmiddels al weer een maand oud is, maar nog zo inimini :-). Na zijn mooie mama te hebben gefotografeerd toen Siem nog in haar buik zat, mocht ik nu ook Siem zelf fotograferen. Is het geen prachtig ventje, met van die mooie grote blauwe kijkers?

Lieve Siem, wat ben jij in een fijn nestje gekomen. Ik wens jou en papa en mama heel veel geluk toe.

blog

Zwangerschapsfotoshoot in het avondzonnetje

29-10-2017 - Nicole en Frank zijn inmiddels de trotse papa en mama van baby Siem en a.s. zaterdag mag ik bij hun thuis foto’s gaan maken van hun nieuwe leventje als gezin, lekker ontspannen, hoe leuk is dat! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik ben superbenieuwd naar de kleine man. De zwangerschapsfotoshoot vond plaats bij de Moerputten in Den Bosch in de prachtige avondzon, mijn favo fotografie-uurtje.

Tot zaterdag, Nicole & Frank!

blog en FB

Fotoalbums

26-10-2017 - Een prachtig vormgegeven luxe album van een bruiloft of een fotoshoot is voor mij het ultieme eindproduct van een shoot. Want hoe zonde is het niet als je foto’s op de pc staan te ‘verstoffen’, hoe vaak kijk je er dan nog naar? Een album is een fantastische tastbare herinnering voor altijd, waar je steeds weer doorheen kunt bladeren en vol trots kunt laten zien.

Standaard lever ik daarom bij elke bruiloft een prachtig handgebonden 20 x 20 cm album, welke geupgrade kan worden naar elke gewenste afmeting en kan worden voorzien van verschillende soorten luxe covers. Ik word dan ook superblij wanneer ik voor mijn bruidsparen zo’n mooi album mag opmaken, bijvoorbeeld zoals deze hieronder in mijn favoriete afmeting (20 x 30 cm liggend, deze is zo gaaf) en dan ook nog in kwaliteitsleer in zo’n supergave kleur.

blog

Huwelijksaanzoek op de Blaricumse Heide

26-10-2017 - Dit was zooo gaaf! Dennis belde mij om een heel speciale loveshoot te boeken. Monique en hij waren 10 jaar samen en op deze samenzijn-verjaardag wilde hij haar ten huwelijk vragen. Onder het mom van een loveshoot lokte hij Monique mee naar de Blaricumse Heide. We begonnen de loveshoot zoals elke andere, maar op een gegeven moment ging Dennis op zijn knieen en toverde hij een ring tevoorschijn. Wow…. Monique had dit echt niet aanzien komen en was zo verrast. Natuurlijk zei ze volmondig JA! Wat een prachtige momenten om vast te mogen leggen, zoveel liefde en geluk. Heerlijk om daar als fotograaf bij te mogen zijn.

Ook bij deze shoot maakte ik natuurlijk gebruik van de Moment Design methode en juist omdat ik wist wat er ging gebeuren, kon ik de shoot helemaal naar dit moment leiden en het extra speciaal maken. Van het huwelijksaanzoek heb ik een prachtig album mogen maken, zodat dit voor altijd een mooie tastbare herinnering is.

Lieve Monique & Dennis, ik wens jullie heel veel geluk en heel veel plezier met alle voorbereidingen voor jullie Grote Dag.

blog

Zwangerschapsfotoshoot op de Nulandse Heide

24-10-2017 - Ghilaine​, Rutger en Bijna Grote Zus Lize verwachten hun kleintje al heel binnenkort. Op deze heerlijke zomerse dag hebben we heel veel plezier gemaakt, gespeeld en geknuffeld. Wat vind ik het toch heerlijk om dit soort gezinsmomenten te mogen vastleggen. Lize wordt zeker weten een super grote zus!

Dankjewel dat ik even mocht meegenieten van jullie leuke gezin! Heel benieuwd naar jullie kleintje.

Blog en FB

Loveshoot Drunense Duinen

23-10-2017 - Een Loveshoot of Preweddingshoot is zo’n fijne voorbereiding op de bruiloft!
Het zorgt ervoor dat we elkaar wat beter leren kennen en jullie vertrouwd raken met de camera en mijn manier van werken. Je zult zien, dat de fotoshoot echt een heerlijk moment voor jullie samen is en dat haalt de zenuwen er een beetje af voor de Grote Dag.

Ik werk volgens de Moment Design methode (voorheen Beloved), een hele fijne manier om jullie ontspannen en helemaal als jullie zelf op de foto te zetten. Voorafgaand aan de fotoshoot (of het nu voor een bruiloft of gewoon om dat het leuk is is) ontvangen jullie van mij een leuke vragenlijst. En aan de hand van jullie antwoorden en wat eigen creativiteit maak ik er voor jullie een hele leuke belevenis van. Door jullie vragen te stellen, kleine opdrachtjes te geven en heel veel aandacht en plezier toe te voegen, gaan jullie je helemaal op elkaar richten. Jullie vergeten zelfs bijna dat er gefotografeerd wordt. Achteraf zul je zeggen: dit was zo veel meer dan een fotoshoot.

Mari & Mariska deden zo’n preweddingshoot voor hun bruiloft, wat een liefde, en wat was hun trouwdag prachtig, maar daarover later meer.

blog Mari en Mariska

Gezinsfotoshoot Loonse en Drunense Duinen

23-10-2017 - Dit vond ik zoooo gaaf! Karin is een van de docenten van de fotografiestijl Moment Design waar ik zo van hou en zelf gespecialiseerd in kinderfotografie. Ze vroeg mij om foto’s van haar gezin te maken en ooo wat vond ik dat een eer. En ook rete-spannend, ha ha.

Op een zonnige zaterdagmiddag spraken we af. En wat hebben we een plezier gehad.
Met best wel een beetje zenuwen stuurde ik de foto’s naar haar toe. Haar reactie:
‘Lieve Iris, Ik ben er gewoon een beetje stil van. Ik vind ze werkelijk prachtig!
Uiteraard ben ik direct begonnen met een favorietenlijstje.
Heel erg bedankt hiervoor, dit is werkelijk perfect voor de door mij al zo lang gewenste wanddecoratie!!’

Daar krijg ik het toch best een beetje warm van!
Lieve Karin, superbedankt voor je vertrouwen en heel veel plezier met jullie foto’s.

blog

Bruidsfotografie op Landgoed Huis De Voorst

23-10-2017 - Op een heerlijke dag in de tuinen van Huis de Voorst vond de prachtige ceremonie plaats van Iris & Jasper met heel veel lieve mensen om hun heen. Trouwen, taart, borrel, loungen, alles kon lekker buiten. Wat een prachtig landgoed. En hun lieve hond Penny (die wel een beetje mijn hart gestolen heeft) was overal bij. Van de voorbereidingen tot stiekem bruidstaart pikken van een van de kleine gasten het feest, volgens mij heeft ze supergenoten van de mooiste dag van haar baasjes. Lieve Jasper & Iris, wat zagen jullie er prachtig uit en wat was het een mooie dag. Superbedankt dat ik jullie bruidsfotograaf mocht zijn. En Iris…. ik denk dat je de gaafste trouwschoenen ooit had ;-).

Heel veel geluk!

Blog
Blog 3
Blog 4

Bruidsfotografie op Kasteel Henkenshage in St. Oedenrode

23-10-2017 - YESSSS! Amber & Richard tied the knot! Op het prachtige kasteel Henkenshage zeiden zij afgelopen vrijdag, onder een onverwacht stralende zon, volmondig ‘Ja, heel graag!’ tegen elkaar.

En wat was het een prachtige dag.
Een stralend bruidspaar en 60 daggasten, iedereen zo prachtig en stijlvol gekleed. Het kasteel vol bloemen, kaarsen en prachtige versieringen en een geweldig mooi bruidsboeket met pioenrozen (gemaakt door Amber haar eigen mams). Een echte naked-cake bruidstaart met heerlijk vers rood fruit en verse bloemen. Live muziek en zang tijdens de ceremonie (Duo Push… I just love them), neefje Abel die heel stoer de ringen bracht. Heerlijke (en hilarische) speeches van beide trotse vaders. Met zijn allen proosten, borrelen en dineren en daarna een superfeest met meer dan 100 gasten.

Ik geniet nog na! Extra leuk dat ik de familie ken, dan voel je je toch nog meer echt erbij. Dankjulliewel lieve familie, ik voelde me zo ontzettend welkom.

Lieve Amber & Richard, wat was het een perfecte en liefdevolle dag, op en top geregeld, mede door jullie geweldige ceremoniemeesters Floor en Dolf. En wat zagen jullie er supermooi, stralend en gelukkig uit. Dankjewel dat ik jullie bruidsfotograaf mocht zijn.

blog 1
Blog 2
Blog 3

Zwangerschapsfotoshoot in herfstkleuren

23-10-2017 - Hoe leuk is dit? Kleine Lauren heb ik gefotografeerd toen ze zelf nog in mama’s buik zat en nu wordt ze zomaar grote zus en mocht ik haar samen met papa en mama en de babybuik fotograferen op een heerlijke herfstdag in het bos. En nog leuker… als de kleine geboren is, ga ik bij hen thuis een mooie kraamtijdreportage maken, nu al zin in.

Wat waren de herfstkleuren mooi vandaag en de herfstzon piepte zo prachtig tussen de bomen door. Ik hou er van!

Dankjulliewel lieve Stephanie en Loek, dat ik weer zo veel geluk van jullie mocht vastleggen. Ik heb er van genoten en kijk uit naar jullie kleintje. Geniet nog van de laatste zwangerschapsloodjes, een hele mooie bevalling en tot gauw!

Blog

Baby Lifestyle Fotoshoot / Kraamtijdreportage

10-05-2017 - Daar is hij dan: het babybroertje van Quinn, de lieve kleine krullenbol, die ik ook al samen met papa en mama-met-haar-bolle-babybuik mocht fotograferen!
Het was superleuk om na de gave zwangerschapsfotoshoot in de Drunense Duinen een aantal weken later tijdens de kraamtijd foto’s te mogen maken van baby Roef.

Roef was een dag of 10, toen ik met mijn fotospullen aankwam bij het gezin van Quirine en Remie en Quinn was supertrots om mij haar nieuwe broertje te showen. We hebben een heerlijke relaxte reportage gemaakt van al die fijne eerste momenten met Roef samen. Zo’n mooie herinnering voor later!

Het was een heel fijne middag. Dankjewel lieve Quirine en Remie voor dit mooie inkijkje in jullie leven met jullie gezinnetje. Quinn had mijn hart al gestolen, maar kleine Roef kan er ook wat van.

Ik hoop jullie gauw weer eens te zien, hoor lieve Quinn en Roef!

Blog babylifestyle Roef

Baby Lifestyle Fotoshoot in Rosmalen

09-05-2017 - Vorige maand mocht ik een Baby Lifestyle reportage maken voor dit gezellige gezin. Ik mocht een middagje getuige zijn van alle gezelligheid en liefde in dit gezinnetje, wat sinds een paar maanden was uitgebreid met de komst van Baby Thijs. Mama Dineke wilde graag het dagelijkse leven in hun gezin vast laten leggen, nu hun gezin compleet is met de komst van Thijs. De fotoshoot draaide in principe om Thijs, maar uiteraard moesten zusjes Ilse en Femke een minstens zo grote rol spelen, en dat is volgens mij heel goed gelukt.

Wat heerlijk om zo een kijkje te mogen nemen bij mensen thuis en echte pure herinneringen te maken.

Blog en FB

Loveshoot in 's-Hertogenbosch

26-04-2017 - Iris en Jasper trouwen in juni op een echt kasteel, dus de preweddingshoot mocht als tegenhang een wat stoerdere achtergrond hebben en ze wilden vooral geen ‘klef gedoe’, want dat is niks voor hun, ha ha, met mij kun je alle kanten op. We zijn naar een gave industriele locatie gegaan, De Tramkade in Den Bosch, een heel stoere plek en we hebben vooral heel veel lol gehad met elkaar. Wat een vrolijk stel en stiekem zie je toch wel echt heel erg dat de liefde er af spat tussen deze twee!

Ik verheug me ontzettend op de bruiloft.

Liefs, Iris

Blog prewedding Iris & Jasper

Loveshoot Tramkade Den Bosch

01-03-2017 - Nog maar twee maanden en dan trouwt dit leuke stel. Vorige week hadden we de pre-weddingshoot, op een supertoffe locatie, namelijk De Tramkade in Den Bosch. Dit oude terrein van de Cehave mengvoedersfabriek is een hele stoere achtergrond, lekker industrieel.

Bij al mijn bruidspakketten vanaf 8 uur, bied ik een gratis pre-weddingshoot aan. Dit is zo’n fijne voorbereiding op de bruiloft. We kunnen dan alvast wat meer aan elkaar wennen en jullie zien dat ‘dat echte poseren’ helemaal niet hoeft. Integendeel, we maken er een superleuk moment van. Ik geef jullie kleine opdrachtjes en stel leuke vragen, waardoor jullie je helemaal op elkaar gaan richten en de camera gewoon vergeten. Het resultaat is prachtige, liefdevolle foto’s. Een mooie herinnering aan die romantische tijd in de aanloop naar jullie bruiloft. En misschien wel erg leuk om te gebruiken voor de uitnodiging of save-the-date.

Voor Amber en Richard gaat het al lekker opschieten, over twee maanden geven zij elkaar het ja-woord in het prachtige kasteel Henkenshage… ik heb er zo’n zin in!

Blog

Loveshoot in Amsterdam.... Wedding in London

21-02-2017 - Whoop whoop! Love is in the Air!

On this Valentines Day I am showing you the results of the lovely loveshoot I had the honor to do in Amsterdam this weekend.

Sam & Aimee are from London and came over for the weekend. They loved to have an engagement shoot, because Sam just proposed a couple of weeks ago. And guess what….. I am going to London to shoot their wedding! Soooo exited!!!

Dear Aimee & Sam, thank you so much for the lovely time and I just can’t wait for your wedding.

Naamloos
Blog 2

Gezinsfotoshoot Loonse en Drunense Duinen

08-02-2017 - In januari heb ik Marli gefotografeerd met haar papa en mama op mijn favoriete plekje in de Drunense Duinen. Er lag nog een beetje sneeuw, wat het extra leuk maakte. We hebben geknuffeld, gespeeld met de knuffels, gewandeld en tosti-kusjes uitgedeeld. En ik ben een klein beetje verliefd geworden op die prachtige blauwe oogjes, wat een schatje he. En wat deed je het goed, kleintje!

Ik kan toch zo genieten van de liefde die ik door mijn camera zie in de gezinnetjes die ik mag fotograferen, heerlijk!

blog

Loveshoot Moment Design

09-01-2017 - In oktober (ja ja, ik loop een beetje achter met bloggen, ik weet het) had ik een mentorsessie Moment Design bij Gonnie Helfrich.

Ik heb het al vaker gezegd, Moment Design is zo’n ontzettend fijne manier om mensen op de foto te zetten. Het is absoluut geen trucje of iets dergelijks. Moment Design ben je en de methode geeft jou als fotograaf de tools. Leuke opdrachtjes, grappige vragen, mooie vragen, vragen die emoties uitlokken, vragen die zorgen dat je weer eens nadenkt over wat je nou zo leuk vindt aan elkaar en nog heel veel meer. Als fotograaf zorg je voor die fijne vertrouwelijke sfeer, gezellig, open en warm, waarin iedereen lekker zichzelf kan zijn. Aanvoelen wanneer we lekker kunnen lachen, even gek kunnen doen, welke opdrachten er bij je klanten passen, wanneer het misschien wat dieper gaat en er mooie emoties ontstaan.

Het was fijn om met Gonnie weer even te praten over wat het betekent voor jezelf, wat het doet met jou als mens en als fotograaf om zo intens te werken, om onbevoorordeeld te zijn, om emoties te herkennen en ze op zijn mooist vast te leggen. Want hierin moet je vooral ook heel dicht bij jezelf blijven. Deze sessies leren mij ook veel over hoe ik zelf in het leven sta en waarom ik zo graag emoties en mooie herinneringen vast leg.

Na nog wat theorie en praten over eerdere shoots zijn we met Jos en Marina op pad gegaan voor een loveshoot. Leuke bijkomstigheid is, dat zij in oktober gaan trouwen en een paar van de foto’s gaan gebruiken voor de trouwkaart.

Het was een prachtige herfstdag en we zijn naar het bos gegaan. Over het resultaat en hoe leuk, mooi en lief het was hoef ik eigenlijk niets te zeggen toch? Het resultaat spreekt volgens mij helemaal voor zich.

Genieten jullie even mee?

Dankjewel Gonnie, het is super om jou als mentor te hebben! Dankjulliewel Jos & Marina, het was echt heel erg leuk met jullie en ik wens jullie een prachtige trouwdag!

Liefs, Iris

Blog 2
blog 1

Master Class Moment Design

27-12-2016 - Anderhalve week geleden was het zover: De Master Class Moment Design, een heel weekend vol inspiratie over deze unieke manier van portretfotografie. Wat had ik er naar uitgekeken!

Moment Design (voorheen Beloved) wat is dat nu eigenlijk?
Veel mensen gaan niet graag op de foto, het voelt ongemakkelijk, en hoe en waar moet je nu eigenlijk kijken? Maar iedereen wil graag mooie herinneringen, pure echte momenten om voor altijd te koesteren. Wanneer je een Moment Design fotoshoot boekt, dan begint het genieten al bij de voorbereidingen. Je krijgt een leuke vragenlijst om vooraf in te vullen en die de fotograaf gaat helpen om jullie zo spontaan mogelijk op de foto te krijgen. Tijdens de fotoshoot zorgt de fotograaf er voor, dat jullie je helemaal op jullie gemak voelen. Door humor, aandacht en liefde toe te voegen gaat dit bijna vanzelf. Tijdens de shoot zal hij/zij vragen stellen en opdrachtjes geven, waardoor jullie je helemaal op elkaar gaan richten en de camera gewoon vergeten. Een oprechte lach naar elkaar, pure liefde in de ogen, mooie emoties en veel plezier zien jullie daarna terug in de serie foto’s. En als je terugkijkt naar de foto’s zullen je altijd die mooie momenten herinneren, de antwoorden die jullie gaven op de vragen, de lieve woorden (of de grappige opmerkingen) naar elkaar en die intense blik of juist die schaterlach. Of het nu gaat om een loveshoot, gezinsshoot, zwangerschapsshoot, een baby lifestyle of een bruiloft, Moment Design kan in alle shoots gebruikt worden en het blijft een prachtige herinnering voor de rest van jullie leven.

Terug naar de Master Class!
Eerder dit jaar heb ik de introductie workshop Beloved/Moment Design gevolgd bij Yvette Vlaar en daar gingen mijn hart en ogen open voor deze geweldige manier van werken. Het voelde zo goed: een soort van thuiskomen, want eigenlijk deed ik mijn fotoshoots al een heel eind op deze manier, maar ik miste nog heel wat handvatten en tips. In de loop van het jaar heb ik bijeenkomsten van Moment Design Nederland bijgewoond, de workshop The Playfull Heart (speciaal voor gezinnen) gevolgd bij Yvette Vlaar en Gonnie Helfrich en de workshop First Moments (voor kersverse papa’s en mama’s met hun kleintje) bij de Australische Minna Burges. Vervolgens nog een mentorsessie bij Gonnie en toen zag ik ineens de uitnodiging voor de Master Class voorbij komen in de groep en daar moest en zou ik bij zijn. Samen met Sandy, mijn naaste collega schreven we ons binnen een uur in :-).

Op 17 december jl zaten we dan in de auto onderweg naar Groningen voor drie supergave dagen. ‘s Ochtendsvroeg voor vertrek kregen we al een lange lijst met 66 (!) hilarische vragen en opdrachten voor thuis en onderweg. Stress…. want nog zoveel te doen voor vertrek en hoe doen we dat dan onderweg? Uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal neer op ‘uit je comfort zone komen en vooroordelen laten varen’ want Hee, als wij willen dat onze modellen uit hun comfort zone komen, dan moeten wij dat zelf ook! Daarom waren ook de eerste opdrachten na aankomst soms best een beetje lastig of eng. Zomaar gek dansen in de groep, een medecursist vertellen wat jouw eerste indruk van haar is of iemand 1 minuut lang in de ogen kijken. Pfff…. best confronterend hoor.

Onze groep (8 meiden en Yvette & Gonnie) was in no time een warme, gezellige club met oprechte aandacht en interesse voor elkaar. Zo’n soort van lekker warm bad, zeg maar.
Op zaterdagochtend kregen wij de vragenlijsten van twee koppels, die we die dag mochten fotograferen. In groepjes van twee hebben we de shoots voorbereid aan de hand van de vragenlijsten. Welke opdrachtjes gaan we geven en welke vragen zouden bij hen passen? Maar ook… hoe ga je zelf in zo’n fotoshoot, durf je aan te sturen en de vragen te stellen, want soms zijn ze best persoonlijk of ga je het koppel opdracht geven om even lekker gek te doen. Hoe is dat voor jezelf en hoe geef je het beste van jezelf? En in dit geval staan er dan ook nog collega’s en docenten om je heen (en hoe eng is dat wel niet voor onze modellen?)!
‘s Middags naar het mooie Lauwersoog om de twee koppels te ontmoeten en aan de slag te gaan. Wat was het leuk om te doen en wat leer je ontzettend veel van elkaar. En wat deden de stellen het supergoed. Zo’n prachtige blikken en momenten gaven zij ons. In de collage hieronder zie je het resultaat.

Eind van de middag weer terug naar onze huisjes, pc’s aan en de foto’s bekijken. We hebben allemaal onze eigen presentatie gemaakt van deze middag en daarna geshowd en feedback gekregen en gegeven. Ook hebben we deze middag en avond nog een hele berg tips gekregen over workflow en fotobewerking. Heel erg fijn en handig.
‘s Avonds heerlijk gegeten met elkaar en toen mochten we eigen foto’s van het afgelopen jaar laten zien, om hierop feedback te krijgen. Ook best wel spannend. En erg leuk om van Gonnie te horen dat mijn foto’s ‘echte herkenbare ‘Iris’-foto’s’ waren.

Zondag, alweer de laatste dag, na een kort nachtje en een heerlijk ontbijt gingen we weer op pad, dit keer om elkaar te fotograferen. Want je moet het natuurlijk ook zelf ervaren hoe het is om voor de camera te staan. Ook wanneer iemand alleen op de foto gaat, kun je Moment Design toepassen om je model ontspannen en helemaal als zich zelf op de foto te krijgen. Hiervoor zijn weer andere vragen en opdrachtjes en deze hebben we natuurlijk geoefend. Erg leuk, want yes.. ik behoor ook tot de groep mensen die nooit weet hoe ze kijken moet als er een camera in de buurt is. En op deze manier kon ik zelf ervaren hoe ontspannen het is met deze methode!

In de middag kregen we nog een les in de zakelijke aspecten van het vak, doelen stellen, marketing & sales en nog veel meer. Superinteressant en heel heel veel van opgestoken. Want je kunt dan wel lekker creatief fotograaf willen zijn, je wilt ook een gezond bedrijf en een goede prive/werkbalans en dat wil best nog wel eens botsen.

Moe tot in onze tenen, maar heel voldaan en geinspireerd reden Sandy en ik zondagavond het hele stuk weer naar huis, druk kletsend over al het geleerde en al onze nieuwe ideeen voor 2017. WOW wat hebben we er zin in om met alles aan de slag te gaan.

Lieve Gonnie en Yvette, super super dank voor deze geweldige drie dagen, jullie hebben al jullie kennis met ons gedeeld, geen vraag is onbeantwoord gebleven en jullie hebben een super fijne, warme en veilige sfeer gecreeërd voor een mega leerzaam topweekend, waarin we helemaal onszelf konden zijn en alles durfden te vragen. Bovendien was alles fantastisch goed verzorgd.

Lieve medecursisten, wat waren we een heerlijke groep! De meeste onbekenden voor elkaar toen we starten en nu voor altijd met een plekje in mijn hart. Dankjewel voor julie warmte, openheid en gezelligheid. You rock, girls!!

Aan mijn collegafotografen kan ik alleen maar aanraden deze Master Class te gaan volgen, niet alleen als fotograaf goed voor je ontwikkeling maar ook voor jezelf.
En aan mijn volgers: kom een unieke fotoshoot ervaren met prachtige herinneringen voor de rest van je leven. Bel me gerust voor meer informatie. Hopelijk tot gauw!!

Liefs, Iris

blog Masterclass moment design

Herfstbruiloft in Kasteel Wijenburg

02-11-2016 -

Wow… wat is de herfst ook een prachtig seizoen om in te trouwen! Ralf en Angelique trouwden vorige week in een complete herfstsetting op het schitterende kasteel Wijenburg in Echteld. Van de voorbereidingen tot het diner dansant (en de huwelijksnacht), alles vond plaats op het kasteel. Als een sprookje.

Om half 11 arriveerde ik samen met mijn second shooter Sandy op het kasteel, waar we door een beetje een zenuwachtige bruidegom en twee superenthousiaste stuiterende ceremoniemeesters, Floor en Judith, werden begroet. Angelique werd al opgemaakt (haar en make up) door visagiste Lieke in de sfeervolle bibliotheek met open haard. Ik had Lieke aangeraden bij Angelique, en wow wat had ze weer fantastisch werk geleverd, Angelique, wat was je mooi!! Terwijl Sandy de voorbereidingen van Ralf vastlegde, bleef ik bij Angelique, bij wie Lieke de laatste hand aan het haar en de make up legde. Angelique’s moeder en schoonmoeder hielpen haar in haar bruidsjurk, altijd een prachtig moment.

Ralf en Angelique wilden graag ‘zonder pottenkijkers’ de eerste blik op elkaar werpen, zodat het echt hun momentje zou zijn…. maar ja als fotograaf mag je overal lekker wel bij zijn :-), dus Sandy en ik hebben echt meegenoten van de bewonderende blikken tussen bruid en bruidegom.

Natuurlijk mocht de rest daarna ook komen kijken, inclusief de vele ohhh’s en ahhhh’s. Even lekker lunchen met zijn allen en toen met zijn viertjes de kasteeltuin in om foto’s te maken, ook al zo’n heerlijk moment voor het bruidspaar samen, want de fotoshoot hoeft helemaal niet geposeerd te voelen. Ralf en Angelique gingen helemaal in elkaar op en wij konden prachtige, liefdevolle beelden maken. Wat straalden ze de hele dag!

Tijd daarna voor een prachtige persoonlijke ceremonie, muziekaal begeleidt door zangeres Fleur, wow wat was dat mooi! Groepsfoto’s en een gezellige borrel volgden. En toen ik naar buiten keek en zag dat het licht echt prachtig was, moest ik ze gewoon echt nog even mee naar buiten slepen voor nog wat foto’s in het avondzonnetje :-).

De dag werd afgesloten met een echt diner dansant, want Ralf en Angelique hebben samen Goud voor stijldansen. Het hoorde echt bij hun om het zo te doen en de openingsdans was dan ook heel erg mooi en bijzonder.

Om 22 uur stapte ik heel voldaan in de auto en kon op weg naar huis nog even nadromen van deze prachtige dag.

Dromen jullie even mee na met de foto’s?
Lieve Angelique en Ralf, namens Sandy en mij heel erg bedankt dat wij jullie mooiste dag mochten vastleggen. We hebben super super genoten.

Heel veel geluk voor de toekomst!

Blogcollage 1
Blog collage 3
Blog collage 2

Sofie wordt grote zus!

20-10-2016 - Wat heb ik een heerlijke fotoshoots mogen doen de laatste weken in het nazomerzonnetje! Zoals deze met Sofie, die binnenkort grote zus wordt en als verassing voor papa samen met mama op de foto ging. Je kunt wel zien dat Sofie heel trots is op mama’s babybuik, ze gaf de hele tijd knuffels, kusjes en aaitjes. Dit kleine baby’tje boft maar straks met zo’n superlieve grote zus.

Lieve Sofie, wat heb je het supergoed gedaan en wat een lieve mooie meid ben je! Ik vond het echt heel leuk om jou en je mama te fotograferen.

Blog

Bijna Grote Zus

19-10-2016 - Nog een heerlijke nazomerse fotoshoot in De Drunense Duinen met een lief gezin. Kleine Aniek krijgt binnenkort een broertje of een zusje, hoe spannend is dat!?
Ik ben een heel klein beetje ‘in love’ op dat mooie snoetje met die lieve grote bruine ogen. Aniek, wat ben je een mooi en lief meisje, en wat vond ik het leuk om jou met je papa en mama te mogen fotograferen, je wordt vast een geweldige grote zus!

Collage 1
Collage 2

Drie leuke meiden

14-10-2016 - Twee weekjes geleden, eind september, op zo’n heerlijke nazomermiddag in de Drunense Duinen, mocht ik Saar, Lot & Babs op de foto zetten. Wat een superschattig stel, ze deden zo ontzettend leuk mee met alle spelletjes. Kijk ze nou toch….wat een mooie meiden!

Lieve Saar, Lot & Babs, ik heb echt een superleuke middag gehad met jullie en jullie papa & mama. 

Liefs, Iris

blog

Workshop The Playfull Heart - behind the scenes

14-09-2016 - Gisteren was het zover, ik had er lang naar uitgekeken, de workshop ‘The Playfull Heart’ bij Moment Design Teacher Yvette Vlaar en Teacher in opleiding Gonnie Helfrich.

Sinds ik in januari de introductie workshop ‘Moment Design’ (voorheen Beloved) heb gevolgd en in juni ‘First Moments’ (voor zwangerschaps en baby fotografie) ben ik helemaal ‘into’ deze techniek voor het vastleggen van oprechte en pure momenten en emoties.

Moment Design is ontwikkeld door de amerikaanse topfotograaf Jesh de Rox en verspreidt zich inmiddels over de hele wereld. Ik ben gegrepen door deze techniek, die zeker niet zomaar even een trucje is. Moment Design zit in je, als mens en als fotograaf.

Wie mij al langer volgt of zelfs een fotoshoot bij mij heeft gedaan, weet dat ik geen fotoshoots doe waarbij iedereen een beetje ongemakkelijk in de camera kijkt. Een fotoshoot bij mij is een stukje quality time met de mensen waar je van houdt, echt plezier met elkaar en foto’s waarop pure blikken en echte emoties zichtbaar zijn als resultaat. Al lang voor dat ik ook maar van Moment Design had gehoord, was dit de manier waarop ik graag wilde werken. Mijn klanten een unieke ervaring bieden met een prachtige herinnering als resultaat, dat is wat mij drijft.

Ik ben dus superblij met de mogelijkheid om ook in Nederland te kunnen leren over deze techniek. En de workshop “The Playfull Heart”, die pas sinds kort wordt gegeven, was echt een geweldige toevoeging. Iedereen die kinderen heeft, weet hoe moeilijk het kan zijn om kids te fotograferen en vooral om ze gefocust te houden. Door leuke spelletjes, vragen, zelf gek meedoen en vooral echte aandacht te geven maak je het voor de kinderen zo’n leuke ervaring, dat ze vaak na de shoot vragen “zijn we nu al klaar?” of “wanneer doen we dit weer?”. Het resultaat zijn foto’s waar je kind helemaal als zichzelf op staat, foto’s met oprechte knuffels tussen de kids en de ouders, foto’s waar het plezier en de liefde vanaf straalt.

Ik kan er nog uren over vertellen, maar misschien moet je het gewoon eens komen ervaren :-).

Hieronder de ‘behind the scenes’ foto’s waar je Yvette aan het werk ziet met de kanjers Joes & Ties, die het geweldig deden.

Dankjulliewel Yvette & Gonnie, voor het delen van zoveel kennis en enthousiasme. Het was een topdag!

Liefs, Iris

Playfull Heart

Gezinsshoot Zandverstuiving Rosmalen

12-09-2016 - Een paar weekjes geleden op een heerlijk zomerse namiddag op de Zandverstuiving in Rosmalen mocht ik Tessa, Wilco & hun kleine meid Sophie fotograferen. Het was weer zo’n fijne shoot waarbij alles klopte, mooi zacht licht, een superleuk gezinnetje en is kleine Sophie geen superschatje. Die blauwe kijkers, prachtig.

Dankjulliewel Tessa & Wilco dat ik jullie gezinsgeluk zo puur mocht vastleggen. Ik heb er van genoten!

Geniet van jullie foto’s.
Liefs, Iris

Blog

Wanneer alles samen komt...

01-09-2016 - Ohohoh… soms is alles precies zoals het moet zijn…. En dat was het bij deze fotoshoot! Een combinatie van een zwangerschaps- en gezinsfotoshoot, op een prachtige avond in De Drunense Duinen met een superleuk gezin. Het licht was perfect, het weer super en wat een heerlijke peuter is Quinn! Tel daarbij op een mooie zwangere mama en een leuke trotse papa en het plaatje is helemaal rond.

Lieve Quirine, Remie en Quinn, bedankt voor de superleuke avond die ik voor jullie mocht vastleggen en ik kijk er enorm naar uit om straks ook jullie nieuwe spruit te komen fotograferen!

Geniet van jullie foto’s en tot gauw.

Blog

Wow... ik bloos er van!

14-08-2016 - Jeetje… dan krijg je zomaar op zondagavond deze fantastische recensie…. bloos er gewoon een beetje van. Dit is exact hoe ik hoop dat gezinnetjes een shoot bij mij ervaren!

“Afgelopen vrijdagavond hebben we met onze dochter van 2,5 èn dikke buik lekker door het bos gestruind, pluisjes geplukt, onze tenen door het warme duinzand gewoeld, kikkers gevangen (èn losgelaten), pootje gebaad in een vennetje, acrobaat gespeeld en als gezin vooral een heleboel geknuffeld na een drukke periode.
‘Toevallig’ was Iris daar, zomaar zonder dat je haar in de gaten had, om van dit alles stilletjes prachtige herinneringen vast te leggen. Gewoon, een lekker avondje ‘moe maken’ en gek doen voor het slapen gaan, maar dan als bonus nog prachtige sfeervolle foto’s ook!
Die avond was al geslaagd, met een lieve, betrokken fotograaf die voor alle aspecten van ons gezin even de tijd nam en onze dochter om haar vinger wist te winden. (Of was het andersom? )
De foto’s die we stiekem tussendoor mochten bekijken zagen er al super uit, en in oktober komt ze bij ons thuis om in alle rust onze nieuwe boef te verwelkomen op de gezinsfoto’s.”

Lieve Quirine, Remie & Quinn, bedankt voor de superleuke avond, ik heb er van genoten. Hier een klein sneak peakje van jullie kleine meid… en ja ze had mij echt om haar vingertje gewonden, ben een heel klein beetje ‘in love’. Binnenkort meer!

Iris Wuijster Fotografie-1

First Moments

10-08-2016 - Een tijdje geleden heb ik een hele gave workshop gedaan, van de australische awardwinning First Moments-Fotograaf Minna Burges, zij fotografeert op een heel natuurlijke manier de bijzondere band tussen ouders en hun pasgeboren kleintje, waarin ook hun onderlinge band in beeld wordt gebracht. De expressies op de gezichten en de zichtbare emoties vind ik zo prachtig. Deze foto’s heb ik tijdens de workshop gemaakt. Je kunt dit soort foto’s in de eerste weken na de geboorte van jullie kleintje gewoon lekker bij je thuis laten maken, hoe relaxed is dat?!

Blog

Een prachtige bruiloft in Boxtel

18-07-2016 - Let’s get Married….. Dat was wat Martijn al na een paar weken tegen Monique zei, zo goed voelde het voor beiden! Nu 2,5 jaar later was het zover…. de bruiloft in eigen tuin! De voorbereidingen startten lekker buiten, waar de laatste hand aan Monique’s kapsel werd gelegd. Helaas begon het toen te druppelen en gingen we gauw naar binnen. Zeker geen straf, want in hun prachtige huis, zijn plekjes genoeg voor mooie foto’s. De moeder van Monique hielp haar in de geweldige jurk met een megahoog WOW gehalte. De broer en schoonzus van Martijn hielpen hem met zijn pak, en hoe zat het ook alweer met het vouwen van de pochet? De ‘first look’ was een heel mooi moment, de blik van Martijn die ik heb kunnen vastleggen spreekt boekdelen. Daarna hebben we in en om het huis alvast een gedeelte van de fotoshoot gedaan. Helaas moesten we met de auto naar Kasteel Stapelen voor de ceremonie in plaats van lopend. Maar zoals de zoons van Martijn, Mees & Raf, hadden opgezocht op google: hoe meer regen tijdens de ceremonie, hoe gelukkiger het huwelijk wordt! Ha ha, daar gaan we voor, en eerlijk gezegd…. daar twijfel ik geen seconde aan! Wat zijn jullie lief en verliefd… stralend gewoon. Martijn kon niet wachten met ‘JA’ zeggen, dus riep hij het al voor dat de ambtenaar was uitgesproken. Een volmondig ‘JA’ van Monique volgde. Na nog wat foto’s rondom Kasteel Stapelen, terug naar het huis in Boxtel waar de tuin prachtig was aangekleed door ‘Frits Events’, de obers en de koks klaarstonden. Schoonzus Rilanda had alle prachtige bloemen verzorgd. De zon ging schijnen en het was een plaatje! Om 19.00 uur zat het er op voor mij (maar ik hoorde dat het feest spetterend is geweest) en toen ik in de auto zat, kon ik alleen maar denken: Wat heb ik een geweldige baan!
Lieve Monique & Martijn, wat was het fantastisch om er bij te mogen zijn, zoveel plezier en liefde vast te leggen en mee te genieten! Dankjewel voor jullie vertrouwen.

blog 1
blog 2

Bruidsfotografie op Kasteel Henkenshage in St. Oedenrode

18-07-2016 - Op 28 mei was het zover: De Grote Dag van Rob en Marijke. De dag begon in hun prachtige huis in Waalre, waar het toen ik aankwam al gonsde van de activiteiten en gezelligheid, visagiste en kapster, de Marijkes tweelingzus Antje, de ceremoniemeester en Marijkes moeder en schoonmoeder. Gezellig in de grote leefkeuken. Ik had lekker de tijd om alles op gemak vast te leggen, van make up tot haar, de accessoires, de jurk, het aankleden, ik vind het altijd zo leuk om alle voorbereidingen te fotograferen en de verwachting die je voelt tijdens deze uurtjes, heerlijk. Eindelijk mocht Rob zijn bruid op komen halen en gingen we na een broodje naar een mooi park in de buurt voor de fotoshoot. Waar helaas de supergave oude jeep ineens de motor opblies, dus toen we naar het Kasteel gingen maar in Rob zijn eigen auto. Op Kasteel Henkenshage stonden alle gasten te wachten op de brug en was alles door familie en vrienden prachtig versierd. De zon scheen, het werd een prachtige buitenceremonie, waarbij Vincent, een goede vriend van Rob, het woord nam en prachtig sprak. Antje droeg een mooi gedicht voor die zorgde voor een dikke traan in Marijkes oog. Prachtig. De bruidskindjes brachten de ringen, maar bruidsjochie Thomas was toch echt niet van plan om de ringen af te geven, zijn vader moest er bij aan te pas komen :-). Na de ceremonie was er heerlijke taart en bubbels, werd er gezellig geborreld en gebarbecued. De dag werd afgesloten met een heel mooi feest.

Lieve Rob & Marijke, superbedankt voor jullie vertrouwen, ik heb genoten van jullie dag. Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe.

Blog 1
Blog 2

Zwangerschapsfotoshoot in De Drunense Duinen bij Helvoirt

14-07-2016 - Weer zo’n heerlijke zwangerschapsfotoshoot in het avondlicht, wat hou ik daar toch van!
Renée & Mick verwachten binnenkort hun eerste kindje, en wow wat zien ze er stralend en gelukkig uit.

Geniet nog even van deze bijzondere laatste weken en ik wens je een hele mooie bevalling, Renée!

Blog en FB

Vaderdag verrassing

20-06-2016 - De papa van deze kleine cutie werd op vaderdag verrast met een mooie uitvergroting op een aluminium plaat van een van de foto’s uit deze serie. Hoe gaaf is dat.

In het grootste geheim zijn mama Sabrina, Julian, de opa van Julian en ik op een zonnige zaterdagmiddag naar de Drunense Duinen gegaan voor deze heerlijke fotoshoot. Julian deed het supergoed, wat een schatje, hij keek zo lekker open en soms heel ondeugend in de camera. Ook het knuffelen met mama vond hij heerlijk.

Vandaag kreeg ik een leuk berichtje, dat julians papa erg blij was met de foto. Missie geslaagd!

Naamloos

Pre-weddingshoot Monique & Martijn

17-06-2016 - Nog maar een paar weekjes en dan trouwen Monique & Martijn op kasteel Stapelen in Boxtel. Natuurlijk hadden we ook een pre-weddingshoot en waren daar de kids van Martijn, Mees & Raf bij aanwezig. Een heerlijke avond vlakbij het centrum van Den Bosch, met weer zo’n prachtig licht (I just love it). Wat was het gezellig en wat kijk ik enorm uit naar jullie Grote Dag, Monique & Martijn, ik tel met jullie mee af.

Liefs, Iris

Blog

Getting Ready For The BIG Day.....

12-06-2016 - 10 juni was het zover… De Grote Dag van Peter & Bronwen in Rotterdam! De dag starte met de voorbereidingen van de bruid nergens minder dan in de Bruidssuite van Hotel New York, wat een prachtige plek. Het bruidspaar had hier de nacht voor de trouwdag al doorgebracht en daardoor konden de voorbereidingen hier plaats vinden. Om half 10 waren mijn collega en second shooter op deze dag Sandy en ik aanwezig. De kapster en visagiste waren al volop aan de slag en de jurk hing al klaar. Ik vind het altijd zo super als ik als fotograaf al bij deze voorbereidingen aanwezig mag zijn, er hangt dan zo’n bijzonder sfeertje van spanning en verwachting in de lucht. Foto’s van dit moment maken het plaatje, en dus de herinnering voor later, compleet. Toen Bronwen helemaal klaar was kon de eerste ontmoeting plaatsvinden, ook al zo’n prachtig moment… maanden heb je er naar toegeleefd hoe je er beiden uit zult zien en dat is bijna al tijd voor elk een verrassing…. als dat moment dan eindelijk daar is en je de bewondering in elkaars ogen ziet… wow, wat een heerlijk moment is dat! Geniet even mee van de foto’s van de voorbereidingen van Bronwen.

Een bruidsreportage in en rondom een oude fabriekshal in Rotterdam. Bronwen & Peter wilden wel graag iets anders dan de ‘standaard’ foto’s in een park of bos, het mocht wel wat aparter, stoerder. Foto’s maken in en rondom een oude fabriekshal, paste helemaal bij de rest van de dag van Bronwen & Peter. We hadden al heel stoer bruidsvervoer, in een watertaxi en de bakfiets en de prachtige ceremonie vond plaats in de oude vertrekhal van de Holland America Lijn. Deze shoot maakte het plaatje compleet.
Wat een heerlijk fotogeniek stel, superverliefd en soms een beetje lekker gek. Wat zagen jullie er prachtig uit!!

Naamloos
bruidsshoot

Zwangerschapsfotoshoot in het mooie avondlicht

09-06-2016 - Ohhh… wat hou ik toch van dat mooie zachte avondlicht en de zon die langzaam ondergaat. Steeds vaker plan ik mijn fotoshoots rond deze tijd. Het geeft de foto’s zo iets warms, sfeervols en soms zelfs een beetje sprookjesachtig!

Zo ook op deze avond in De Moerputten bij Den Bosch, daar had ik afgesproken met Stephanie & Loek. Zij verwachten binnenkort hun eerste kindje, spannend! Het was een heel gezellige avond. En ondanks dat we een miljoen mugjes/vliegjes hebben moeten trotseren (oohh ik had gewoon wel 50 bultjes op mijn armen), wat was het het waard om op dit tijdstip en op deze mooie plek te fotograferen. Lieve Stephanie & Loek, geniet nog even van de laatste weken van de zwangerschap en straks van een heerlijke baby!

collage:blog Stephanie

Gezinshoot in het avondzonnetje

17-05-2016 - Vorige week vrijdag, in het heerlijke namiddagzonnetje, had ik afgesproken in de Drunense Duinen met dit superlieve gezin. Guusje (7 jaar) en Faas (4 jaar) hadden er helemaal zin in en we hebben superleuk gespeeld aan de rand van het water van het kleine vennetje. Gesjouwd met ‘dikke’ boomstammen, gevoetbald, gespettert in het water en papa en mama platgeknuffeld. Wat was het leuk! Van mama Marieke kreeg ik de volgende dag een superleuk appje, dat de kinderen zo genoten hadden en hadden gevraagd of ze dit nog een keer gingen doen. Hoe leuk is dat!? Lieve Guusje & Faas, ik heb er ook ontzettend van genoten, jullie zijn lekkere schatjes!

Blog

Nog 2 weekjes....

17-05-2016 - Twee keer hebben we deze zwangerschapsshoot moeten verzetten vanwege het weer, de tijd begon toen wel te dringen… 2 weekjes voor de uitgerekende datum kon ik Brechje dan toch nog fotograferen op een heerlijk zonnige middag. Is ze niet prachtig zwanger? En wat een mooie plek is dit, he?

Inmiddels is kleine Loiss geboren, lieve Brechje, heel veel geluk met jullie kleine meid. Geniet ervan! En dankjewel dat ik jouw zwangerschap mocht fotograferen!

Blog

Peter & Bronwen

16-05-2016 - Peter & Bronwen gaan binnenkort trouwen op een prachtige plek in Rotterdam, met de voorbereidingen in niets minder dan Hotel New York, heel bijzonder vervoer en een knalfeest, en het leukste is…. ik mag deze mooie dag voor hen fotograferen! Geniet alvast mee van de foto’s van de ‘oefen’-shoot op de SS Rotterdam!

Tot gauw, aanstaand bruidspaar!

Blog

Huwelijksaanzoek op Kasteel Dussen

09-05-2016 - Dit was zo gaaf! In januari benaderde Ralf mij, zijn vriendin en hij zouden in april 5,5 jaar samen zijn en hij wilde haar graag op die dag verassen met een huwelijksaanzoek. Hij vroeg mij of ik hem daar bij kon helpen, want hij wilde heel graag dat dit mooie moment vast gelegd zou worden. Natuurlijk zei ik meteen “Ja”. Angelique kreeg voor haar verjaardag een kadobon voor een fotoshoot, met daarop de datum van de fotoshoot en verder niets. Ze moest zich gewoon mooi aankleden op die dag en zich verder laten verassen. Ralf en ik zijn samen op zoek gegaan naar een mooie locatie en kwamen al gauw uit bij Kasteel Dussen. Na een bezoekje met een rondleiding en een leuk gesprek met de beheerder, was het rond: Op 24 april zou het gaan gebeuren op Kasteel Dussen. Ik ontmoette hen daar om 17.00 uur. Ze zagen er samen prachtig uit. Ralf had het sieraad wat hij bij het aanzoek wilde geven in een mooi doosje verstopt in zijn sok en ik kon de spanning in zijn ogen zien. We zijn buiten gestart met foto’s maken, lekkere spontane, losse foto’s met veel liefde en plezier. Daarna zijn we in het kasteel foto’s gaan maken en langzaamaan richting de trouwzaal gegaan, waar ik natuurlijk moest zorgen dat ik met een smoes alvast de ruimte in kon, zogenaamd om te checken of het een mooie ruimte met goed licht was en of het leuk was om daar ook iets te doen. Met hulp van de hostess gauw de kaarsjes aangestoken en champagne neer gezegd. Toen kon het aanstaande bruidspaar binnenkomen en ging Ralf officieel op zijn knieen. En natuurlijk zei Angelique volmondig: “Ja!!”. Wat een prachtig moment, hoe geweldig om bij zoiets aanwezig te mogen zijn en dit vast te leggen. Pure liefde en geluk. Daarna: Champagne!! Genieten jullie even mee van de liefdevolle foto’s…..

Collage

Bruiloft in Utrecht : Emsi & Isa

08-05-2016 - Op 30 april trouwde dit waanzinnig lieve stel, Emsi & Isabelle. Een prachtige ceremonie vond plaats in de Janskerk in Utrecht. De kerk was mooi gestyled, er was een koor en heel veel gasten, waar onder ook veel kleine gasten. Bij het verlaten van de kerk waren er meer dan honderd bellenblazers en het zonnetje scheen (voor het eerst die week). Vervolgens zijn we naar Bunnik gegaan, wat is het daar mooi! In de prachtige natuur, veel groen en bloesembomen, hebben we heel veel plezier gehad met de bruidsfotoshoot. Liefde, humor en plezier spatten er vanaf. Daarna groepsfoto’s bij het mooie pand van Stayokay Bunnik, een borrel en een prachtig mooi en superlekker buffet, gevolgd door een mooi feest.

Ik mocht deze dag samen werken met mijn lieve collega Sophie Louise, wat een fijne samenwerking! Superleuk om eens met een andere bruidsfotograaf samen te schieten.

Lieve Emsi & Isa, ik wens jullie heel veel geluk toe. Ik hoop dat de liefde jullie altijd zo zal blijven toestralen op deze onverwacht zonnige dag.

Sneak Peak

Weddingshoot

05-04-2016 - Twee weken geleden heb ik samen met 2 collega fotografen, een topvisagiste en een toplocatie een bruidsfotoshoot georganiseerd, zodat we er lekker weer even helemaal ‘in’ konden komen voor het nieuwe bruiloftsseizoen. Al hetgeen wat we de afgelopen maanden hebben geleerd bij de diverse workshops even lekker uitgebreid in praktijk brengen, zodat we helemaal goed voorbereid zijn.

Het lieve bruidspaar Sebas & Elise (waarvan ik afgelopen augustus hun echte trouwfeest heb mogen vastleggen) wilden voor ons heel graag hun trouwkleding nog een keer aan trekken en waren onze supermodellen. Wat zagen ze er weer prachtig en stralend uit. En wat ben ik blij met de resultaten.

Heel veel dank aan:

Bruidspaar: Sebas & Elise
Visagiste en kapster: Vera Vermeltfoort van I Do Make Up
Locatie: De Leerfabriek te Oisterwijk
En mijn collega’s: Sandy Peters en Freek Nagtzaam

Blog

Baby Lifestyle Fotoshoot

24-03-2016 - Vorige week kregen kersverse papa en mama Jacob en Lonneke een Baby Lifestyle Fotoshoot kado van een lieve vriendin, voor de geboorte van baby Daaf. De wens was een mooie fotoshoot van hun gezinsleven met de nieuwe kleine, waar natuurlijk ook trotse grote broer Stan bij betrokken werd.
Is dat geen superkado? En wat is Stan lief voor zijn broertje. We hebben Daaf in bad gedaan, voorgelezen, verschoond, geknuffeld, beschuit met muisjes gegeten, kortom een heerlijke weergave van nieuw gezinsgeluk!

Heel veel geluk met jullie mooie gezin Jacob & Lonneke!

Naamloos

De Magie van het Licht

07-03-2016 - Eva was ons model tijdens de workshop ‘De Magie van het Licht’, die ik volgde bij Glamourkidz afgelopen vrijdag. Wat een bikkel, anderhalf uur poseren in de sneeuw. Wat heeft ze dat geweldig goed gedaan. De workshop was superinteressant, ik heb weer veel geleerd en heel veel inspiratie opgedaan. Een heel goed voorproefje van de opleiding ‘Natuurlijk licht fotograaf’ die ik in september hier ga volgen. O, wat heb ik daar al zin in.

Dankjewel Eva, je bent een topper!

voor Facebook

Lifestyle Baby fotoshoot

24-02-2016 - Bij oud collega Annemarie mocht ik een baby lifestyle fotoshoot maken, toen kleine Lize 3 maanden oud was. Annemarie en haar man vonden het leuk om grote broer Rein ook bij de shoot te betrekken en wilden ook graag als gezin op de foto. Een baby lifestyle fotoshoot is dan een perfecte keuze. Ik kom voor een baby lifestyle shoot naar jullie thuis en daar maken we in alle rust en in een ontspannen sfeer de foto’s van het nieuwe gezinnnetje. Wat was het leuk om bij Annemarie thuis een kijkje te mogen nemen in haar gezinsleven. Veel geluk, Annemarie met jouw leuke gezin!

blog

Winterse zwangerschapsfotoshoot

Naamloos

25-01-2016 - Op een dinsdagochtend in januari in de vrieskou mocht ik deze trotse aanstaande papa & mama fotograferen op een voor hun heel speciale plek, de Brabantse Biesbosch. Het was heel koud, maar het licht was prachtig en wat een lief, warm stel. Hierdoor stralen de foto’s in plaats van kou juist heel veel warmte uit. De liefde spat er vanaf, vind je niet?

Wat komt dit kleine spruitje in een liefdevol nestje.
Heel veel geluk, Gwenda & Joris!


Herfstfotoshoot in de Drunense Duinen

Blog

14-01-2016 - Afgelopen herfst hadden we natuurlijk supermooie dagen, dus we konden nog heerlijk buiten foto’s maken. Met dit gezin met drie meiden hadden we helemaal geluk want er was zo’n heerlijk zonnetje. Echt genieten. Ik heb de foto’s een vintage bewerking gegeven, vervaagde matte kleuren, leuk weer eens iets anders en het past bij dit weer en de tijd van het jaar. Het was een leuke middag met deze gezellige meiden!


Beloved..... love to be loved

Beloved

11-01-2016 - Afgelopen zaterdag heb ik de workshop Beloved gevolgd bij Yvette Vlaar, 1 van de drie official beloved teachers in Nederland. Beloved is een methode om mensen op een onbevangen manier te fotograferen. Door vragen te stellen en fun, aandacht en humor toe te voegen, ontstaat een sfeer waarin mensen zich helemaal op elkaar gaan richten en bijna vergeten dat er gefotografeerd wordt. Deze methode is toe te passen op loveshoots, gezins- en familiefotografie, bij kinderen en ook heel goed bij bruiloften. Het was mijn eerste kennismaking met Beloved en ik weet het zeker, dit is hoe ik wil fotograferen (en op mijn eigen manier eigenlijk ook al een beetje deed). Een fotoshoot moet een beleving zijn (daar was ik altijd al van overtuigd) waarbij je na de shoot niet alleen van de foto’s geniet maar ook van de herinnering aan een heerlijke, liefdevolle momenten samen. Door op deze manier te werken, kan ik mijn klanten deze beleving geven. Ik verheug me op heel veel mooie sessies.

Hier een kijkje in de sessie die we ‘s middags hadden met een heel leuk stel, John en Noemi, en zie je hoe Yvette te werk gaat. Uiteraard mochten we ook zelf oefenen. Dankjewel Yvette, voor de fantastische dag.


Zwangerschapsfotoshoot in De Drunense Duinen bij Helvoirt

Collage Suzanne en Marvin

22-12-2015 - Ik heb weer zo’n leuke zwangerschapsfotoshoot mogen doen in de prachtige Drunense Duinen bij Helvoirt met deze trotse aanstaande papa en mama. Ik vond het superleuk. En het kleintje…die is inmiddels geboren! Heel veel geluk gewenst met jullie gezinnetje!


Zwangerschapsfotoshoot in het mooie avondlicht

elzira

09-11-2015 - Elzira is in verwachting van haar eerste kindje en wat straalt ze in het mooie avondzonnetje. De kleuren, het licht, de omgeving alles kwam bij elkaar in dit mooie park in Drunen.

Lieve Elzira, wat ben je mooi zwanger!
Geniet nog van je zwangerschap en straks van jullie kleintje.

Liefs, Iris


Fotomodel-to-be

duo twee

03-11-2015 - Sidney wil zich in laten schrijven bij een modellenbureau. Nadat ik van haar moeder foto’s voor haar website had gemaakt, vroeg ze mij of ik portfolio foto’s wilde maken van Sidney, die ze naar verschillende bureaus wilde sturen. Natuurlijk! Superleuk…en ook best een beetje een eer.

We zijn naar Heusden gegaan en hebben het stadje doorgespit naar leuke fotogenieke plekjes en mooie lichtval. Een superleuke middag, en wat deed Sidney het fantastisch voor de camera. Natuurtalentje als je het mij vraag.

Lieve Sidney, jij komt er wel! Heel veel succes, liefs, Iris


Bruidswandeling in Delft

blog 2

22-09-2015 - Na de trouwceremonie van Tessa & Mike volgde een romantische wandeling door het prachtige historische Delft. Wat een mooi en verliefd stel tegen deze mooie achtergrond. Wow!


Puppy Bola

Iris Wuijster Fotografie-1-2

26-08-2015 - Ook een beetje Newborn…;-)....Puppy Bola! 12 weken oud en wat een plaatje.
Het was een heerlijke ochtend in het bos, samen met bazinnetje Elly. Het was een beetje moddering en we kregen natte voeten, maar wat deed Bola het geweldig.

Ik ben deze ochtend een klein beetje verliefd geworden op Bola!


In het huwelijksbootje!

Blog 2

11-08-2015 - En hoe romantisch is het om na zo’n fantastisch trouwfeest, de party te verlaten onder een boog van sterretjes en weg te varen in een echt huwelijksbootje, het geluk tegemoet!


Knallend bruiloftsfeest!

blog 1

11-08-2015 - Afgelopen vrijdag trouwde dit prachtige paar, Sebas en Elise. En tijdens het feest in Vught ging het dak eraf!
Er werd gedanst, gezongen en gesprongen en het paar straalde van geluk.

Ik wens jullie een heel gelukkige toekomst, lieve Sebas & Elise.

Dikke kus voor jullie!


Zwangerschapsfotoshoot in het avondlicht

Blog 2 karin

23-07-2015 - Deze prachtige Ibiza-style Zwangerschapsfotoshoot mocht ik maken Karin & Bryan. Het licht was mooi, de styling perfect en een prachtige aanstaande mama en trotse aanstaande papa.

How I love my job!


Bruiloft in Mexico.... deel 2!

Collage 2

19-06-2015 - Zoveel mooie plaatjes geschoten tijdens deze strandbruiloft, ik kon niet kiezen voor de collage…. dus hier collage nummer 2 :-)


Bruiloft in Mexico...!

Collage 1

19-06-2015 - Tijdens mijn vakantie in Mexico (Riviera Maya) mocht ik de strandbruiloft van Julie & Eddie fotograferen. Wat een superkans, het was geweldig om te doen, heel bijzonder en wat een heerlijke nieuwe ervaring.

Dankjullie wel, Julie & Eddie! Jullie zijn een prachtig paar, de liefde spat er van af. Heel veel geluk in de toekomst.


Fantastische Trash-the-Dress

Naamloos

18-06-2015 - Tijdens mijn vakantie in Mexico (Riviera Maya) heb ik deze fantastische ‘Trash-the-dress’ gefotografeerd. Dit iets nieuws en helemaal ‘hot’ in Amerika. De dag na de bruiloft je trouwkleding nog een keer aan doen en er, bijvoorbeeld zoals hier, mee het zwembad en de zee in. En dat levert deze supergave plaatjes op. Ik vond het fantastisch om mee te maken en te mogen fotograferen.


Cliniclowns

Facebook

30-03-2015 - Sinds begin 2015 mag ik mij vaste fotograaf van Cliniclowns noemen. Geheel belangenloos, fotografeer ik projecten en evenementen voor deze mooie organisatie. Ik ben er ontzettend trots op, dat ik met mijn passie kan bijdragen aan het bijzondere werk van deze club en ik kijk er enorm naar uit, om nog vele mooie reportages hiervoor te maken


Let it Snow!!

Kleur collage

05-01-2015 - Een sneeuwfotoshoot samen met de twee vriendinnen Milou en Claire. Wat was het superleuk. Koud maar heel gezellig. Daarna samen opwarmen met warme chocomel.

Bedankt meiden, ik vond het heel erg leuk!


Tien stoere meiden.....

collage verjaardag milou

28-10-2014 - Wat een gave vriendinnenshoot was dit om te doen, met 10 giebelende meiden van 15 en 16 jaar. Eerst hebben ze zichzelf en elkaar lekker opgetut en toen heb ik ze meegenomen naar deze gave plek in ‘s-Hertogenbosch. Ik kan me geen stoerdere plek voorstellen voor een shoot als deze grafittiwanden. Wat een lol hebben we gehad…. en ik vind het resultaat echt heel vrolijk en leuk! Thx, ladies!


Zo lief, mama en dochtertje.....

collage Indy en Angelique

21-10-2014 - Uit dezelfde serie…. deze mama en dochterfoto’s vind ik zo superschattig, dat ik ze nog even apart plaats. Lief, he?


Een heerlijke middag in de zon....

Collage FB Monique Belluz

16-10-2014 - Dit was weer zo’n supermiddag waarop ik een heel gezellig gezin mocht fotograferen. Ik trof Ronald & Monique met hun leuke dochters Jade en Anniko op een van mijn favoriete plekjes in de Drunense Duinen (omgeving Den Bosch), de zon scheen en ze hadden er veel zin in om er een leuke middag met elkaar van te maken. De insteek was samen veel plezier hebben en dat vast laten leggen in een mooie familiereportage. Spelen, dollen, lachen en knuffelen…..het staat er allemaal op… Een gezinscollage om vrolijk van te worden.


Sabine

pikage-Sabine

05-09-2014 - Deze knappe meid is Sabine. Enkele dagen na het maken van deze foto’s heeft Sabine haar prachtige lange haar laten afknippen voor stichting Haarwensen. Dus deze fotoshoot is een mooie herinnering aan haar lange lokken (die vast weer snel aangroeien). Wat een topper, he!!


Anne

pikage-Anne

29-08-2014 - Anne…. wat een mooi, lief meisje! Deze fotoreportage straalt dat ook echt uit.


Bruiloft!

Bruiloft Geof & Alice

29-08-2014 - Vorige week heb ik voor de eerste keer een bruiloft gefotografeerd. De bruidsreportage is een hele mooie registratie geworden van een prachtige trouwdag in Oisterwijk (vind ik zelf ;-)).  Het was extra bijzonder voor mij omdat mijn lieve vrienden trouwden en ik dus ook daggast was, dus het selecteren en bewerken van de foto’s was een feestje van herbeleven op zich.


Gezellige familiefotoshoot....

collage Fam Brugman

26-07-2014 - Deze twee gezellige gezinnen wilden graag hun ouders en opa & oma verrassen voor hun 35 jarige huwelijksjubileum. Met alle kids en leuke stoeltjes, krukjes en kussens vertrokken we richting de Drunense Duinen, omgeving Den Bosch, het was heerlijk weer en de sfeer superrelaxed….het resultaat: een fotoserie waar de gezelligheid en vrolijkheid vanaf straalt. Inmiddels hangen 3 foto’s van 45 x 45 cm in mooie lijsten te pronken bij opa en oma aan de muur. Wat een heerlijk kado, toch?


Tussen de wilde bloemen.....

Collage Eveline en Lauren

04-06-2014 - Een heerlijke zomerse fotoreportage in een prachtig bloemenveld in Rosmalen met Eveline en de lieve kleine Lauren. Lauren was eerst een beetje verlegen maar tijdens het knuffelen en dollen met mama kwam ze helemaal los. Wat heerlijk om zoveel liefde tussen een mama en haar dochtertje te mogen vastleggen. Dankjewel lieve Eveline en Lauren voor deze speciale momenten!


Jij en je lief.....

collage Sebas & ELise

23-05-2014 - Naast schattige baby’tjes, aanstaande mama’s, ondeugende kids, lieve huisdieren en zakelijke mevrouwen en meneren, mag ik nu ook verliefde stelletjes aan mijn lijstje toevoegen! Hoe leuk is dat? Ik heb een nieuwe pagina toegevoegd op mijn site ‘Jij en Je Lief’....
Afgelopen woensdag mocht ik alvast dit knappe verliefde stel fotograferen op een prachtige locatie in het zonnetje in de omgeving van Oisterwijk! Wat ontzettend leuk om deze speciale momenten tussen twee geliefden te mogen vastleggen!
Dankjewel Sebas & Elise voor deze superleuke ‘love-shoot’.


En zo is 't.....!

love your job

07-05-2014 - Love my job….. X Iris


Bijna 50 jaar getrouwd!

collage

28-04-2014 - Vorige week heb ik mijn eigen paps & mams gefotografeerd omdat ze volgende maand 50 (!) jaar getrouwd zijn. Zie hier het resultaat…of je nou net pas samen bent of al bijna 50 jaar getrouwd….een romantische fotoshoot is altijd bijzonder. Ik vond het heel speciaal om mijn eigen ouders zo te mogen fotograferen. Dankjulliewel lieve pap & mam, voor dit mooie moment….. en dat jullie nog maar vele jaren in goede gezondheid van elkaar mogen genieten. Een hele dikke knuffel van mij.


De Fotografe in Actie!

De fotograaf in actie

31-03-2014 - Afgelopen week had ik een supergezellige fotoshoot in de Drunense Duinen met een leuk gezinnetje. De mama van het stel heeft mij ‘in actie’ gefotografeerd tijdens de shoot.

Ha ha….leuk om te zien hoe ik er ‘aan het werk’ uit zie. En wel duidelijk waarom ik altijd in jeans en op gympen fotografeer….. lekker comfy en het mag zanderig worden!

Wat een heerlijk werk!!